Tēma tika pacelta laikā
Kā jau teicu iepriekš, ka beidzot esmu nobriedis savam teleskopam pielikt klāt DSLR un iekāpt nākošā līmenī (kas man ir pilnīgi svešs un nezināms …)
Pirms šī temata pacelšanas biju jau noskatījis nepieciešamo te pat Latvijas ārēs:
http://www.ieskaties.lv/description/Bre ... /763/10/57 (Canon EOS)
http://www.ieskaties.lv/description/Ome ... /766/10/57 (Jāsaka uzreiz - produkts fotogrāfijā neatbilst produktam ko saņemsi – labā ziņā) jo īstenībā dabūsi Bresser Camera Adapter ar dzelzs galu nevis plastmasu kā attēlā)
Saņemot šīs divas lietiņas biju mazliet apbēdināts jo nevarēju nekā pievienot kameru pie teleskopa … bet tad sāku meklēt teleskopa iepakojumā pēc palīdzības un atradu, ka teleskopam nācis līdz arī citas pārejas un viena no tām īstā man vajadzīgā (nemetiet neko ārā kad iegādājaties teleskopu)
Veiksmīgi savienojis teleskopu ar kameru veicu dažus panorāmas uzņēmumus … miglubildes – secinājums … jāveic ļoti atbildīgs darbs … jāveic Teleskopa spoguļa mazgāšana … (iesaku internetā paskatīties kā to dara un tiešam pārliecināties vai spēsi to paveikt)
Pēc veiksmīgas teleskopa izjaukšanas un spoguļu nomazgāšanas un salikšanas (Meade SN-10 ir ļoti parocīgs šim darbam jo izrādījās, ka to var izdarīt daudz vienkāršāk nekā bija cerēts pat nebija jāveic teleskopa kolimēšanas) atkārtoti ķēros pie fotografēšanas un volā dabas ainavas bija super, bet pagriežot teleskopu pret debesīm …secināju, ka no balkona diez nekas labs nesanāks jo Jupiters atmosfēras virpuļos nofotografēt nebija iespējams (pilsēta tam neder)
Beigās gribu teikt, ka kameru kopā ar Barlow lēcu pat nav vērts likt jo nezinu cik, bet fotokameru pieliekot bez Barlow lēcas palielinājums ir diezgan iespaidīgs tāpat. Varbūt kāds var pateikt precīzi … bet tas noteikti ir izskatās mazāks par 10mm un lielāks pa 7mm – salīdzinot ar okulāriem
Tad nu ja izdosies un laikapstākļi nepievils brīvdienās izbraukšu ārpus Rīgas drusku paspēlēties un pasalt ar fotografēšanu … ja ne tad tiksimies StarParty #9 un ar lielām cerībām uz skaidrām debesīm … noteikti būs daudz jautājumu par fotografēšanu man ….
Meade 10" 254/1016 f/4 SN LXD75.
Meade 4000 Super Plössl 26mm.
Meade 5000 Plossl 14mm, 9mm un 6.7mm UWA.
Meade 5000 3x un 5x TeleXtender Barlow Lens
Canon EOS 600D EF-S 18-135 IS Kit